Pavlova er en perfekt dessert å servere til mange. Denne oppskriften gir en stor pavlova eller flere små. Jeg pleier å lage bunnene i en størrelse som passer til antall gjester, siden den ikke er så morsom som ferdigpyntet neste dag.
6 eggehviter
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukker
1 ts maisenna
1 ts vaniljesukker
Fyll
5 dl kremfløte
5 dl ferdig vaniljekrem
300 g friske bær etter eget ønske
Marengsbunn:
Forvarm stekeovnen til 250 grader.
Visp eggehvitene til hardt skum i en helt ren bolle. Tilsett eddik under visping. Tilsett sukker, maisenna og vaniljesukker litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
Når massen er blank og smidig bres den ut i en sirkel på en bakeplate kledd med bakepapir. Sett platen nederst i ovnen og senk varmen fra 250 grader til 100 grader.
Stek bunnen i ca. 1 time, da er marengsen sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles og flytt den forsiktig over på fat.
Fyll:
Rett før servering vispes fløten til krem og blandes med vaniljekremen.
Pynt med masse bær og gjerne mynteblader og spiselige blomster. (Beklager at jeg tok stemorsblomstene i hagen, mamma).
Ser veldig flott ut! Pavlova er såå digg 😀
Skal prøve den ..håper den ikke blir seig ..😉