1 løk, finhakket
2 gulrøtter i små terninger
1 persillerot i små terninger
1 liten fennikel i små terninger (om du er så heldig å få med de grønne bladene, finhakkes disse og legges til side.
1 purre i små terninger
2 dl tørr hvitvin
3 dl fløte
3 dl melk
4 ss hummerfond (eller mer)
Pepper
300 g laks i terninger
1 potte dill, finhakket
1 pk bladpersille, finhakket
Noen pillede, ferske reker
Fres løk, gulrøtter, persillerot, fennikel og purre i smør til løken er blank. Tilsett hvitvin og la væsken koke nesten inn. Tilsett fløte, melk og hummerfond. La det koke i 10 min. Smak til med pepper. Om sausen er for lite salt, tilsettes mer fond. Tilsett fisken i terninger og la det trekke i 5 minutter. Tilsett reker, dill, persille og ev. fenikkelblader rett før servering.
NB! Rekene må ikke koke.
Det skal vel være 4 dl hummerfond eller