Steinbit med agurksalat, gulrot og sennepssaus

Steinbit er en av mine favorittfisker og den gir mange muligheter for variasjon. Agurksatat er vanlig tilbehør til fisk, men prøv å gi gulrot samme behandling. Den er lett å få i tynne strimler med ostehøvel.

Sausen:

3 store, finhakkede sjalottløk

1 finhakket hvitløk

1 ts honning

1 ss dijonsennep

1 ss fiskefond

3 dl fløte

Salt og pepper

2 ss finhakket dill

Fres sjalottløk og hvitløk i smør til det er mykt og blankt. Tilsett honning, sennep, fond og fløte. La det koke 10 minutter, før alt kjøres sammen til en jevn saus, med en stavmikser. Smak til med salt og pepper og Tilsett dill rett før servering.

Fisken:

Del steinbitfileten i porsjonsstykker og legg dem i en smurt, ildfast form. Bak dem i ovnen på 180 grader i 12-15 minutter.

Agurk- og gulrotsalat finner du oppskrift på her:

http://aperitivomat.blogg.no/1505113542_agurk_og_gulrotsalat_deilig_tilbehr_til_fisk.html

Denne gangen har jeg skrelt agurken, men ellers er fremgangsmåten den samme.

Server med valgfrie poteter. Her har jeg servert med potetpurè, som du finner oppskrift på her:

http://aperitivomat.blogg.no/1501146244_perfekt_potetpur.html

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg