Dette er en deilig rett. Mungobønnene kan fint erstatte poteter, men du kan gjerne bruke poteter, enten kokte eller båtpoteter i ovnen om du foretrekker det. Pastis- og kjørvelsaus gir en nydelig smak av anis.
Start med gulrot- og blomkålpureen:
4 gulrøtter
1 lite blomkålhode
2 ss grønnsaksfond
Fløte
Salt og pepper
Skrell og del gulrøtter i små terninger og blomkålen i små buketter. Legg det i en kjele og hell på fond og fløte, så det nesten dekker. La det koke langsomt opp og la det koke på lav varme til grønnsakene er møre. Kjør det jevnt med en stavmikser og smak til med salt og pepper.
Laksen krydres med litt salt og pepper og kan bakes i litt smør i ovnen på 200 grader, til den er klar (ca 20 – 30 minutter, avhengig av størrelse).
Du finner oppskrift på mungobønner her:
http://aperitivomat.blogg.no/1516264229_mungobnner.html
Kjørvelsausen finner du oppskrift på her:
http://aperitivomat.blogg.no/1520917120_pastis_og_kjrvelsaus.html
Det må prøves 🙂
Fikk vann i munnen! Ser kjempe godt ut 😀
Dette så ikke ut som noe jeg ville smakt på men bon apetitt 😉