Baileysfudgekake

Denne kaken smaker nydelig og er perfekt å bruke som dessert.  

170 gram smeltet smør

200 gram sukker

1 ts vaniljesukker

3 ss Baileys

2 egg

100 gram hvetemel

40 gram kakao

0,5 ts bakepulver

1/4 ts salt.

Pisk sammen smør, sukker og vaniljesukker. Pisk inn egg og Baileys. Rør inn hvetemel, kakao, bakepulver og salt. Ha røren i en smurt rund form, størrelse 24 cm dia. Stek kaken på 170 grader i ca. 25 min midt i ovnen. La kaken avkjøles i formen.

 

Baileysfudge:

1,2 dl kondensert søt melk

300 gram grovhakket melkesjokolade

5 ss Baileys

1 ts vaniljesukker

En klype salt

Varm den søte melken på svak varme i en kjele. Ha i sjokoladen, Baileys, vaniljesukker og salt. Rør godt sammen. Avkjøl litt før du heller fudgen over Brownies-kaken.

 

Sett kaken i kjøleskapet. La den stå der i minimum 2 timer før du tar av kakeringen og serverer.

Server gjerne med en kopp kaffe og et glass dessertvin til.

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg