2 ss smør
1 finhakket løk
1 blomkål
½ ltr. melk
½ ltr. fløte
4 ss grønnsaksfond
Salt og pepper
Noen kvister timian
Noen baconskiver
Skjær fine buketter av blomkålen og legg disse til side. Del resten av blomkålen i små terninger og fres disse, sammen med løken i smør, til løken er blank.
Hell på melk, fløte, fond og tilsett finhakket timian. La det koke til blomkålen er mør. Kjør blandingen til en jevn masse med stavmikser og sil den gjennom en sikt, så den er uten klumper. Tilsett blomkålbukettene, smak til med salt og pepper og la det koke til den er så vidt mør, men fortsatt har tyggemotstand.
Pynt med baconskiver og en kvast timian.
Server gjerne med godt brød, f.eks. dette deilige valnøttbrødet:
http://aperitivomat.blogg.no/1482916118_.html
0 kommentarer