Dette brødet er mettende og smaker godt til mange slags supper. Jeg synes det er deilig med masse ost på, men det er lov å begrense seg om du ikke er like glad i ost som meg.
25 g gjær
3 dl lunkent vann
1 ts salt
1 ts sukker
1 ss olivenolje
500 g fint durummel
Fyll:
2,5 dl ricotta
2-3 poteter
Olivenolje
Rosmarin
Flaksalt
100 g reven mozzarella
Elt sammen deigen og form den til en kule. Skjær et kryss på midten og la den heve til dobbel størrelse. Kjevle deigen ut i en oval fasong, legg den på bakepapir op en stekeplate og pensle den med olivenolje. La deigen heve i 30 minutter.
Smør bunnen med et lag ricotta. Skjær potetene i tynne skiver, med en mentolin eller ostehøvel og fordel dem over deigen. Strø over rosmarin, salt og reven ost i et jevnt lag.
Drypp over litt olje og stek på 200 grader i 25 30 minutter.