Tartiflette er en fransk rett med mye og kraftig ostesmak. Du får bestilt Reblochon både hos Meny og hos Spar. Om du heller vil ha en “snillere” ost, kan du bruke brie eller camembert.
Denne oppskriften passer til 6 porsjoner.
2 kg poteter av en type som ikke koker i stykker
500 g Reblochon eller annen smakssterk ost i skiver
2 store løk, finhakket
300 g tørrsaltet bacon skjært i avlange biter
4 ss creme fraiche
Salt og pepper
Revet muskat
1 dl hvitvin
1 1/2 fedd hvitløk, finhakket
Skrell potetene og kok dem møre. Avkjøl dem og skjær dem i skiver.
Stek bacon i en stor stekepanne til de begynner å bli gylne, tilsett i løken. Tilsett olje om pannen blir for tørr. Stek til løken blir gyllen. Tilsett hvitløk, poteter, creme fraiche og hvitvin og smak til med salt og pepper. Kok opp og la det småputre i noen minutter.
Gni innsiden av porsjonsformer med olje og hell halvparten av potetblandingen i formene. Fordel halvparten av osteskivene i formene. Legg et nytt lag poteter og til slutt resten av osten.
Sett formene i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter til overflaten er gyllen brun og boblende. Serveres rykende varm, gjerne med en salat til.