Dette er deilig festmat og mye kan gjøres nesten klart i forkant. Oppskriften er passe til 4 personer.
800 g steinbitfilet
2 pk serranoskinke
Pepper
Del steinbiten i biter av 200 g, dryss over pepper og pakk dem inn i seranoskinke. Legg dem i en smurt, ildfast form og stek dem på 200 grader i ca. 15 min. Tiden avhenger av tykkelsen på fisken.
Du finner oppskrift på grønnsakene her:
Smørdampede rotstrimler – AperitivoMat.no
Oppskrift på potetene finner du her:
Duchessepoteter – AperitivoMat.no
Sausen:
6 sjalottløk, finhakket
2 ss smør
1 fedd finhakket hvitløk
1 laurbærblad
3 ss sjalottløkfond (eller oksefond)
3 dl søt madeira
3 dl fløte
Fres sjalottløken i smør. Tilsett hvitløk, laurbærblad, fond og madeira. Kok til det halve og tilsett 3 dl fløte.
Pynt med reddikspirer