Innbakt steinbit med duchessepoteter, smørdampa rotgrønnsaker og madeirasaus

Dette er deilig festmat og mye kan gjøres nesten klart i forkant. Oppskriften er passe til 4 personer.

800 g steinbitfilet

2 pk serranoskinke

Pepper

Del steinbiten i biter av 200 g, dryss over pepper og pakk dem inn i seranoskinke. Legg dem i en smurt, ildfast form og stek dem på 200 grader i ca. 15 min. Tiden avhenger av tykkelsen på fisken.

Du finner oppskrift på grønnsakene her:

Smørdampede rotstrimler – AperitivoMat.no

Oppskrift på potetene finner du her:

Duchessepoteter – AperitivoMat.no

Sausen: 

6 sjalottløk, finhakket

2 ss smør

1 fedd finhakket hvitløk

1 laurbærblad

3 ss sjalottløkfond (eller oksefond)

3 dl søt madeira

3 dl fløte

Fres sjalottløken i smør. Tilsett hvitløk, laurbærblad, fond og madeira. Kok til det halve og tilsett 3 dl fløte.

Pynt med reddikspirer

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg