Limekylling

Denne oppskriften er passe til 4 personer.

800 g kyllinglårfilet, eller brystfilet

1 beger aromasopp i skiver

3 lime i tynne skiver

Saften av 1 lime

5 finhakkede hvitløksfedd

1,5 ts tørket basilikum

1,5 ts tørket oregano

5 ss flytende honning

Olivenolje

1 finhakket rød chili

15 perlepoteter

6 sjalottløk i båter

12 grønne oliven

Salt og pepper

100 g reven parmesan

1 neve bladpersille

Bland sammen hvitløk, salt, urter, chili, limesaft og honning.

Smør kyllingbitene inn med blandingen og la den marinere i minimum 1 time, gjerne over natten.

Legg poteter, sopp, løk og oliven i en ildfast form, med litt olivenolje. Legg på limeskivene og krydre med litt nykvernet pepper. Legg på kyllingen og sett formen i ovnen på 200 grader i ca. 45 min. Når kyllingen er gyllen, drysses parmesanen over og la den stå noen minutter til i ovnen. Dryss over persillen før servering.

Serveres med et godt brød, f.eks. foccachia, baguette, rundstykker eller olivenbrød. Du finner oppskrifter på masse forskjellig gjærbakst her:

http://aperitivomat.blogg.no/gjrbakst.html

.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg