Denne oppskriften er passe til 4 personer.
800 g kyllinglårfilet, eller brystfilet
1 beger aromasopp i skiver
3 lime i tynne skiver
Saften av 1 lime
5 finhakkede hvitløksfedd
1,5 ts tørket basilikum
1,5 ts tørket oregano
5 ss flytende honning
Olivenolje
1 finhakket rød chili
15 perlepoteter
6 sjalottløk i båter
12 grønne oliven
Salt og pepper
100 g reven parmesan
1 neve bladpersille
Bland sammen hvitløk, salt, urter, chili, limesaft og honning.
Smør kyllingbitene inn med blandingen og la den marinere i minimum 1 time, gjerne over natten.
Legg poteter, sopp, løk og oliven i en ildfast form, med litt olivenolje. Legg på limeskivene og krydre med litt nykvernet pepper. Legg på kyllingen og sett formen i ovnen på 200 grader i ca. 45 min. Når kyllingen er gyllen, drysses parmesanen over og la den stå noen minutter til i ovnen. Dryss over persillen før servering.
Serveres med et godt brød, f.eks. foccachia, baguette, rundstykker eller olivenbrød. Du finner oppskrifter på masse forskjellig gjærbakst HER.
.