Suppebrød med potet er laget av durummel, som også kalles for hardhvete. Det er en italiensk meltype som har et naturlig større innhold av gluten og proteiner enn vanlig hvetemel. Dette melet har evnen til å ta opp mer fuktighet og gir et lettere og luftigere resultat.
25 g gjær
3 dl lunkent vann
1 ts salt
1 ts sukker
1 ss olivenolje
500 g fint durummel
Fyll:
2,5 dl ricotta
2 finhakkede fedd hvitløk
2-3 poteter
Olivenolje
Rosmarin
Flaksalt
100 g reven mozzarella
Elt sammen deigen og form den til en kule. Skjær et kryss på midten og la den heve til dobbel størrelse. Kjevle deigen ut i en oval fasong, legg den på bakepapir op en stekeplate og pensle den med olivenolje. La deigen heve i 30 minutter.
Smør bunnen med et lag ricotta blandet med hvitløken. Skjær potetene i tynne skiver, med en mandolin eller ostehøvel og fordel dem over deigen. Strø over rosmarin, salt og reven ost i et jevnt lag.
Drypp over litt olje og stek på 200 grader i 25 30 minutter.