Jeg vet godt at de ikke spiser svinekjøtt i Libanon, men jeg ble fristet til å bruke svin i denne retten likevel.
1 svinenakke
2 ss libanesisk 7-krydder (fås i asiatiske butikker) eller du finner oppskrift her: http://aperitivomat.blogg.no/1532235027_libanesisk_7krydderblanding.html
2 dl vann
2 ss grønnsaksfond
1 ts pepper
Legg svinenakken i en ildfast bolle/form. hell på vann og fond. Dryss krydderet over svinenakken. Sett på lokk eller dekk med folie og sett i ovnen på 80 grader i 12 timer.
Riv svinenakken i strimler med to gafler og bland med væsken.
Serveres med libanesiske lomper, som fås kjøpt i asiatiske butikker og tabbouleh, som du finner oppskrift på her:
http://aperitivomat.blogg.no/1542125709_tabbouleh.html
og hummus, som du finner oppskrift på her:
http://aperitivomat.blogg.no/1542780836_hummus.html