Hummersuppe med laks

 

1 løk, finhakket

2 gulrøtter i små terninger

1 persillerot i små terninger

1 liten fennikel i små terninger (om du er så heldig å få med de grønne bladene, finhakkes disse og legges til side.

1 purre i små terninger

2 dl tørr hvitvin

3 dl fløte

3 dl melk

4 ss hummerfond (eller mer)

Pepper

300 g laks i terninger

1 potte dill, finhakket

1 pk bladpersille, finhakket

Noen pillede, ferske reker

 

Fres løk, gulrøtter, persillerot, fennikel og purre i smør til løken er blank. Tilsett hvitvin og la væsken koke nesten inn. Tilsett fløte, melk og hummerfond. La det koke i 10 min. Smak til med pepper. Om sausen er for lite salt, tilsettes mer fond. Tilsett fisken i terninger og la det trekke i 5 minutter. Tilsett reker, dill, persille og ev. fenikkelblader rett før servering.

NB! Rekene må ikke koke.

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg