300 g skinn og benfrie kyllinglår
300 g biff, f.eks. mørbrad
300 g svin ytrefilet
1/2 ss salt
1/2 ss svart pepper
1 ss paprikapulver
1 ss chilipulver
1 ss spisskummen
2 fedd finhakket hvitløk
1/2 dl limesaft
2 lime til servering
2 store rødløk delt i to (4 halve)
1 rødløk i skiver
2 røde paprika i skiver, eller bland flere farger
2 ss olivenolje
Maistortillas
Guacamole
Rømme
Pico de gallo
3 grillspyd i treverk.
Skjær kjøttet i omtrent 3 cm tykke skiver. Legg bitene i hver sin bolle (en for hvert kjøttslag).
Bland godt sammen salt, pepper, paprikapulver, chilipulver, spisskmmen, hvitløk og limejuice. Fordel blandingen i de 3 bollene med kylling, biff og svinekjøtt og bland godt.
La kjøttet marinere i minimum 1 time, gjerne natten over.
Legg bakepapir i langpanna Legg 3 rødløkløkhalvdeler med kuttsiden ned, midt i panna i en trekant, stikk deretter et spyd midt i hver løk, så de står opp, slakt mot hverandre. Tre på et stykke kylling på et spyd, deretter et stykke biff på det andre, og et stykke svinekjøtt på det tredje. Gjenta med resten av kjøttet. Fest den siste løkhalvdelen på toppen av spydene, så den holder tårnene sammen.
Bake langt ned i ovnen på 150 grader i ca. 1½ time, til kjøttet er litt brunt på kantene.
Øk ovnstemperaturen til 230 grader. Legg resten av grønnsakene rundt kjøttet og risle over litt salt, pepper og olje. La alt bake i ca. 15 minutter til, så alt får fin farge.
Varm tortillaene som beskrevet på pakken.
Skjær kjøttet i strimler og legg det i tortillaen, legg på grønnsaker og topp med guacamole, rømme, lime og ev. pico de gallo.
Du finner oppskrift på guacamole her:
http://aperitivomat.blogg.no/1496560193_guacamole.html
Og en mer spennende variant her:
http://aperitivomat.blogg.no/1528883541_guacamole__en_litt_mer_spennende_variant.html