Elggryte med bacon, godt krydder og fløte, er en deilig høstrett og du kan bruke de seigeste delene av elgen, siden den skal koke i flere timer, til kjøttet blir mørt og nydelig. Om du heller vil bruke annen vilt, som f.eks. hjort, går det helt fint. Denne oppskriften er passe til 4 personer.
800-900 g elgkjøtt i store terninger
200 g bacon, grovhakket
200 g sopp
2 løk i båter
2 ss smør
4 laurbærblader
4 nellikspiker
3 ts tørket timian
8 dl god elgkraft, eller vann og viltfond
6 gulrøtter i skiver
1/2 sellerirot i terninger
1 persillerot
5 dl fløte
2 ss tyttebærsyltetøy
½ salt
1 ts pepper
Brun kjøttet, soppen og løken i en gryte med smør.
Tilsett krydderet og kraften og kok opp. Kraften skal dekke kjøttet. La det småkoke på svak varme under lokk i 2 timer.
Tilsett grønnsaker, tyttebær og fløte og la det småkoke uten lokk i 30 minutter, til grønnsakene er møre og sausen tykner. Smak til elggryten med salt og pepper. Serveres med kokte poteter eller potetmos.