Elggryte

Elggryte med bacon, godt krydder og fløte, er en deilig høstrett og du kan bruke de seigeste delene av elgen, siden den skal koke i flere timer, til kjøttet blir mørt og nydelig. Om du heller vil bruke annen vilt, som f.eks. hjort, går det helt fint. Denne oppskriften er passe til 4 personer.

800-900 g elgkjøtt i store terninger

200 g bacon, grovhakket

200 g sopp

2 løk i båter

2 ss smør

4 laurbærblader

4 nellikspiker

3 ts tørket timian

8 dl god elgkraft, eller vann og viltfond

6 gulrøtter i skiver

1/2 sellerirot i terninger

1 persillerot

5 dl fløte

2 ss tyttebærsyltetøy

½ salt

1 ts pepper

Brun kjøttet, soppen og løken i en gryte med smør.

Tilsett krydderet og kraften og kok opp. Kraften skal dekke kjøttet. La det småkoke på svak varme under lokk i 2 timer.

Tilsett grønnsaker, tyttebær og fløte og la det småkoke uten lokk i 30 minutter, til grønnsakene er møre og sausen tykner. Smak til elggryten med salt og pepper. Serveres med kokte poteter eller potetmos.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg