Sirupssnipper er en tradisjonsrik småkake og en av de sju slagene det var vanlig å ha på kakefatet til jul. Den smaker også godt som sprøtt tilbehør til en iskremdessert.
250 g mørk sirup
1,75 dl fløte
175 g meierismør
100 g sukker
0,5 ts pepper
0,5 ts nellik
0,5 ts ingefær
0,5 ts kanel
330 g hvetemel
50 g malte mandler eller ferdigkjøpt mandelmel
1 ts bakepulver
Kok opp sirup med fløte, smør og sukker på middels temperatur. La det koke i ett minutt før kjelen tas av varmen og avkjøles.
Bland sammen resten av ingrediensene i en kjøkkenmaskin. Tilsett sirupsblandingen og rør alt godt sammen. La det så stå i kaldt over natten.
Dryss litt mel på benken og kjevle litt av deigen tynt ut. Bruk pizzakutter til å lage snipper. Legg snippene på en bakepapirkledd langpanne. Legg en skåldet mandel midt på hver snipp.
Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 8-10 minutter.
Oppbevares i en tett boks.
Jeg bruker ofte sirupssnipper til en deilig juledessert som du finner oppskrift på her.