Sirupssnipper

Sirupssnipper er en tradisjonsrik småkake og en av de sju slagene det var vanlig å ha på kakefatet til jul. Den smaker også godt som sprøtt tilbehør til en iskremdessert.

 

250 g mørk sirup

1,75 dl fløte

175 g meierismør

100 g sukker

0,5 ts pepper

0,5 ts nellik

0,5 ts ingefær

0,5 ts kanel

330 g hvetemel

50 g malte mandler eller ferdigkjøpt mandelmel

1 ts bakepulver

Kok opp sirup med fløte, smør og sukker på middels temperatur. La det koke i ett minutt før kjelen tas av varmen og avkjøles.

Bland sammen resten av ingrediensene i en kjøkkenmaskin. Tilsett sirupsblandingen og rør alt godt sammen. La det så stå i kaldt over natten.

Dryss litt mel på benken og kjevle litt av deigen tynt ut. Bruk pizzakutter til å lage snipper. Legg snippene på en bakepapirkledd langpanne. Legg en skåldet mandel midt på hver snipp.

Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 8-10 minutter.

Oppbevares i en tett boks.

Jeg bruker ofte sirupssnipper til en deilig juledessert som du finner oppskrift på her.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg