Pannacotta:
9 dl fløte
1 dl amaretto
200 g sukker
6 gelatinplater
Legg gelatinen i litt kaldt vann, så den blir geleaktig.
Kok langsomt opp 2 dl av fløten, sammen med sukkeret og amarettoen. La blandingen koke i to minutter.
Klem ut vannet av gelatinen og bland den inn i den kokte fløteblandingen. Tilsett resten av fløten og hell panna cottaen over i 8 porsjonsformer. Sett formene kaldt til de skal serveres.
Espressosirup:
3 dl vann
6 ts espresso (instant pulver)
220 g sukker
1 dl amaretto
Kok opp og la det småkoke i 10-15 minutter, så det tykner. Sjekk om det har blitt sirup ved å ta ut 1 ss av blandingen og la den kjøle seg ned. Fortsett ev. kokingen til du har ønsket konsistens.
Hell litt sirup over hver pannacotta ved servering. Pynt med… og server med noe sprøtt, f.eks. en italiensk kjeks til hver.
Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å gå inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis 😊
Du kan også følge bloggen på FB
Her er det festmat:)
🙂