6 ark filodeig (fås på bl.a. Meny og asiatiske butikker)
500 g epler
30 g smør til steking av loffeterninger
30 g loff i bittesmå terninger
40 g sukker
1 toppet ss kanel
30 g rosiner
50 g smeltet smør til pensling av deigen
Legg bakepapir på en stekeplate og legg på det første arket med filodeig. Smør lett over med smeltet smør. Legg på neste ark og smør det også. Fortsett til alle arkene ligger på.
Brun loffeterningene lett i smør, til de er sprø og gylne. Legg dem utover 2/3 av filodeigen.
Skrell eplene, skjær vekk kjernehuset, del dem i tynne skiver og bre dem utover loffeterningene. Dryss over sukker, kanel og rosiner.
Rull sammen, fra den siden du har fyllet og lag en fin rull. Pass på at skjøten kommer under.
Pensle over med smeltet smør og stek kaken midt i ovnen ved 200 grader i 25 min, til den er gyllen. Pensle den på nytt halvveis i stekingen.
Ta kaken ut av ovnen, del den i passe porsjoner og server med hjemmelaget vaniljeis og eple- og kanelsaus.
Eple- og kanelsaus:
4 epler, skrelt og skjært i små terninger
1/2 dl sukker
2 ss smør
1/2 dl mørk rom
Smelt sukkeret i stekepannen til det blir lysebrunt. Tilsett resten av ingrediensene og la det koke sammen til en sakteflytende saus, sa 5 min. Serveres med en gang.
Du finner oppskrift på isen her