Bedre enn sex

Denne kaken kan med fordel lages dagen før den skal brukes, så den får satt seg litt. Sett den i romtemperatur ca. en time før servering. Pynt med krem og Daimbiter rett før servering.

Kaken:

4 egg

350 g sukker

200 g hvetemel

80 g kakaopulver

2 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker

2 ts bakepulver

1/2 ts salt

200 g smeltet smør

1,5 dl rømme

1 boks søt, kondensert melk ca 400 g

Gjør klar en rund springform eller en firkantet form, ca 30 x 25 cm. Legg i bakepapir, så det blir enklere å få ut kaken av formen.

Smelt smøret og sett det til side, så det blir litt avkjølt. Bland inn rømme og vaniljeekstrakt i smøret. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis og bland alle ingrediensene til kaken, bortsett fra den kondenserte melken, forsiktig sammen.

Hell røren i formen og stek den midt i ovnen, på 175 grader varmluft, i 20–30 minutter. Sjekk om den er ferdig med å stikke en kakepinne i den. Det skal ikke feste seg røre til pinnen når kaken er klar. Følg godt med, for kaken bør ikke steke for lenge heller.

Ta kaken ut av ovnen og prikk hull jevnt fordelt over hele, med en kakepinne, spisepinne eller lignende. Hell over den kondenserte melken og pass på at du får melk ned i alle hullene. La kaken avkjøle i noen minutter i romtemperatur, før du setter den i kjøleskapet til den skal pyntes.

Pynt:

3 dl kremfløte

2 doble Daimsjokolader

Rett før servering pyntes kaken med vispet krem og Daimbiter.

 

Om du vil følge bloggen min, kan du gå inn her og legge inn e-posten din. Det er helt gratis 😊

Du kan også følge bloggen på FB

 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg