Denne kaken kan med fordel lages dagen før den skal brukes, så den får satt seg litt. Sett den i romtemperatur ca. en time før servering. Pynt med krem og Daimbiter rett før servering.
Kaken:
4 egg
350 g sukker
200 g hvetemel
80 g kakaopulver
2 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
200 g smeltet smør
1,5 dl rømme
1 boks søt, kondensert melk ca 400 g
Gjør klar en rund springform eller en firkantet form, ca 30 x 25 cm. Legg i bakepapir, så det blir enklere å få ut kaken av formen.
Smelt smøret og sett det til side, så det blir litt avkjølt. Bland inn rømme og vaniljeekstrakt i smøret. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis og bland alle ingrediensene til kaken, bortsett fra den kondenserte melken, forsiktig sammen.
Hell røren i formen og stek den midt i ovnen, på 175 grader varmluft, i 20–30 minutter. Sjekk om den er ferdig med å stikke en kakepinne i den. Det skal ikke feste seg røre til pinnen når kaken er klar. Følg godt med, for kaken bør ikke steke for lenge heller.
Ta kaken ut av ovnen og prikk hull jevnt fordelt over hele, med en kakepinne, spisepinne eller lignende. Hell over den kondenserte melken og pass på at du får melk ned i alle hullene. La kaken avkjøle i noen minutter i romtemperatur, før du setter den i kjøleskapet til den skal pyntes.
Pynt:
3 dl kremfløte
2 doble Daimsjokolader
Rett før servering pyntes kaken med vispet krem og Daimbiter.
Om du vil følge bloggen min, kan du gå inn her og legge inn e-posten din. Det er helt gratis 😊
Du kan også følge bloggen på FB
hei, digger bloggen diiin
jeg har i sener tid begynt å tenke på keto diett og om det kan være noe for meg. Jeg har sett litt på denne matplanen. Er dette nor du kunne anbefale?
https://bit.ly/38sGo2a