Jeg hadde nesten glemt denne retten fra 80-tallet, men satt og kikket i gamle kokebøker og tenkte det var på tide å trekke den frem fra glemselen.
Potetmosen:
Skrell og kok poteter møre. Hell av vannet, mos potetene og tilsett smør og fløte eller melk. Rør det sammen og smak til med salt og pepper. Det smaker godt med finhakket gressløk eller vårløk i også.
Kjøttet:
500 g karbonade- eller kjøttdeig
1 finhakket løk
1 fedd finhakket hvitløk
1 boks hakkede tomater (helst Mutti)
1 ss tomatpuré
1 laurbærblad
1 ts oregano
1 ts basilikum
2 ts salt
1 ts pepper
200 g reven ost etter eget ønske
Brun karbonadedeigen sammen med løk og hvitløk i smør eller olje. Tilsett hakkede tomater, tomatpuré, laurbærblad, oregano, basilikum, salt og pepper. La det koke i minimum 30 minutter. Hell kjøttblandingen Over i en ildfast form, bre potetmosen utover og strø ost på toppen.
Stek det i midt i ovnen på 200 grader, i ca. 30 minutter, til osten har fått fin farge. Jeg serverer den brennende kjærligheten med en frisk salat til.
Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å gå inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis 😊
Du kan også følge bloggen på FB