Brennsnute er en tradisjonsrik matrett. Jeg synes den smaker ekstra godt en kald høst- eller vinterkveld. Denne varianten med vossakorv er rask og enkel å lage og oppskriften er passe til 4 personer.
1/2 kålrot
1 kg poteter
4 gulrøtter
1 sellerirot
1 persillerot
1 purre
2 laurbærblader
1 vossakorv
1 l kjøttkraft (eller vann + okse- og grønnsaksfond)
1 neve bladpersille
Salt og pepper
Skjær purren i ringer. Skrell og del opp resten av grønnsakene i terninger.
Kok opp kraften. Tilsett alle grønnsakene, bortsett fra purren og la det småkoke til grønnsakene er møre. Del opp vossakorven i terninger. Når grønnsakene er møre tilsettes purren og kjøttet. La det småputre i 5 minutter. Tilsett finhakket persille og smak til med salt og pepper.
Serveres med flatbrød, eller annet godt brød og smør.
Du finner oppskrift på grovbrød her:
https://aperitivomat.blogg.no/1504498903_deilig_hjemmebakt_brd.html
og valnøttbrød her:
https://aperitivomat.blogg.no/1482916118_.html
eller om du foretrekker et lyst brød, finner du oppskrift på baguetter her:
https://aperitivomat.blogg.no/1472211306_baguetter.html
Så nydelig og godt det så ut!
Takk! Ønsker deg en fin dag