Brennsnute er en tradisjonsrik matrett. Jeg synes den smaker ekstra godt en kald høst- eller vinterkveld. Denne varianten med vossakorv er rask og enkel å lage og oppskriften er passe til 4 personer.
1/2 kålrot
1 kg poteter
4 gulrøtter
1 sellerirot
1 persillerot
1 purre
2 laurbærblader
1 vossakorv
1 l kjøttkraft (eller vann + okse- og grønnsaksfond)
1 neve bladpersille
Salt og pepper
Skjær purren i ringer. Skrell og del opp resten av grønnsakene i terninger.
Kok opp kraften. Tilsett alle grønnsakene, bortsett fra purren og la det småkoke til grønnsakene er møre. Del opp vossakorven i terninger. Når grønnsakene er møre tilsettes purren og kjøttet. La det småputre i 5 minutter. Tilsett finhakket persille og smak til med salt og pepper.
Serveres med flatbrød, eller annet godt brød og smør.
Du finner oppskrift på grovbrød her
og valnøttbrød her
eller om du foretrekker et lyst brød, finner du oppskrift på baguetter her
Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis
Du kan også følge bloggen på FB