Brun lapskaus med elg

Jeg har vært så heldig de siste årene, at jeg har fått tak i 1/2 elg i forbindelse med elgjakta. Siden det blir så mye kjøtt, er det godt å variere matrettene litt.

Denne elglapskausen er kraftig og har mye smak.

2 kg elgkjøtt, gjerne bog eller annen del av forparten

1 purre i ringer

1 sellerirot i små terninger

2 persillerøtter i små terninger

4 store gulrøtter i skiver

2 ltr viltkraft, helst elgkraft, ev. vann og viltfond

12 store poteter i terninger, gjerne halvparten kokefaste og resten melne, så de jevner krafta

Salt og pepper

1 neve finhakket persille

Del kjøttet i terninger, brun det i smør i små porsjoner og kok i minimum 2 timer i kraften. Smak om det er skikkelig mørt. Tilsett grønnsakene og kok en halv til en hel time til og smak til med salt og pepper. Dryss over persille før servering og rør rundt.

Serveres med flatbrød.

Bloggen har flyttet og fått nytt design. Sjekk her.

 

 

 

AperitivoMat flytter. Den nye nettsiden vil ikke ha så mye reklame og søkefunksjonen er mye bedre.

Du kan også følge bloggen på FB

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg