Burgerbrød

Denne oppskriften gir 16 fine og luftige burgerbrød. Jeg lager ofte dobbel porsjon og fryser ned det jeg ikke bruker til senere.

4 dl melk

3 dl vann

1 pk gjær

6 ss olivenolje

1 kg hvetemel

1,5 ts salt

2 ss sukker

Varm melk og vann til 37 grader. Smuldre gjær og rør den ut i væsken. Band olivenolje, hvetemel, salt og sukker. Bland inn melkeblandingen og elt godt sammen, gjerne med en kjøkkenmaskin. Juster ev. med mer mel eller mer melk. La deigen heve i 1 time, før du deler den i 16 like deler og former fine, runde burgerbrød, som du trykker litt flate og legger på et stekebrett, dekket med bakepapir.


La brødene heve under klede i 30 minutter, før du pensler dem med melk, drysser på sesamfrø og steker dem på 200 grader, litt langt ned i ovnen i ca 15 minutter og har fått fin farge både over og under. Avkjøl på rist.

 

Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å gå inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis 😊

Du kan også følge bloggen på FB

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg