Cabaret er en av barndommens festretter. Den sto alltid på koldtbordet og jeg synes den fortsatt smaker godt, med hjemmelaget tartarsaus (remulade). Det fine med cabaret, er at den gjerne kan lages dagen i forveien, så du er sikker på at den stivner. Du kan bruke hva du vil i cabareten, men her er mitt tips.
1 pose aspikpulver
3 egg
1 liten potte dill
1 boks asparges
1/2 fiskepudding i terninger
1/2 pose amerikansk blanding, gjerne frossen så cabareten stivner raskere.
1 pose argentinske kjempereker
1 pk crabsticks
1 liten boks krepsehaler
Bruk en egnet form eller bolle. Jeg har en ringform, som jeg synes blir fin, siden da kan jeg sette bollen med tartarsausen i midten. Lag aspik etter anvisning på pakken. Mens den står til avkjøling i romtemperatur kokes eggene, som skrelles og deles med eggedeler når de er kalde. Husk at det du legger nederst i formen, blir det mest synlige når du hvelver cabareten, så derfor legger jeg alltid i litt urter først. Når du har fylt opp formen med alle godsakene, helles aspiken over og det hele settes kaldt til neste dag. Før servering dyppes formen i noen sekunder i varmt vann og hvelves over på fat. Du finner oppskrift på en lettvint og god tartarsaus (remulade) her.
Du kan også lage cabaret i porsjonsformer og servere som forrett. Stikk ut loffeskiver med en porsjonsform, som passer perfekt under cabareten.
Elsker det jeg. Synes det er meget god mat. Smaker alltid helt nydelig!
Ja, det smaker godt