Cajunpizza

Noen ganger kan det være godt med noe som smaker litt annerledes. Jeg synes det kan smake med en pizza og har valgt å lage en med cajunsmak.

Cajunmaten kommer fra New Orleansområdet og smaker skikkelig spennende. Du kan kjøpe cajunkrydder ferdig i noen velassorterte dagligvareforretninger, men det er lett å lage det selv også, ved å blande:

1,5 ts salt

1 ts paprikapulver

1 ts løkpulver

1 ts hvitløkspulver

1 ts chilipulver

1 ts kajennepepper

1 ts malt sort pepper

1/2 malt hvit pepper

1/2 ts tørket timian

1/4 ts tørket oregano

Når jeg lager pizza, lar jeg deigen kose seg i lang tid, gjerne i kjøleskapet natten over. Jeg tar den ut ca. 2 timer før jeg skal bruke den og lar den heve seg ferdig på benken, før jeg trykker/kjelvler den ut og lar den etterheve i ca. 30 minutter.
Til pizzabunnen eltes dette godt sammen:

550 g hvetemel, helst tipo 00

1/2 pk gjær

1 ts salt

1 ts honning eller sukker

1 ss olivenolje

ca. 3 dl kaldt vann

Om du lager pizzadeigen samme dag, som du skal bruke den, kan den få stå på benken og heve i minimum 1 time, før den trykkes ut så den passer stekebrettet. Jeg steker alltid bunnen på høy temperatur i noen få minutter, før jeg tar på fyllet.

Siden vi skal ha cajunpizza i dag, «spicer» jeg opp pizzasausen også:

1 boks hakkede tomater, helst Mutti, som smaker naturlig søtt

2 fedd finhakket hvitløk

3 dråper tabasco

1 ts tørket timian

Bland ingrediensene til sausen i en kjele og la det få koke i 30 minutter, gjerne lenger.

Kjøttet skjæres i strimler og dekkes med cajunkrydder, jeg har brukt kalvefilet, men du kan bruke biffkjøtt eller kyllingfilet også. Kjøttet kan gjerne få stå i minimum 30 minutter, gjerne natten over i kjøleskapet, slik at kryddersmaken trekker godt inn.

Etter at pizzabunnen har fått ca. 5 minutter i ovnen, smøres sausen over, før den dekkes med reven ost, gjerne vellagret. Deretter legger jeg på paprika, mais, ananas, løk i strimler og tilslutt de rå kjøttbitene. Kjøttet blir deilig og saftig, når det gjøres på denne måten. Om du har stekt kjøttet først, kan du legge det under osten, så det ikke blir tørt.

Pizzaen stekes på høy varme til osten er gyllen. Om du vil vite litt mer om pizzasteking, finner du det her

 

Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å gå inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis 😊

Du kan også følge bloggen på FB

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg