Cannelloni

Cannelloni kan minne en del om lasagne, men man bruker de største pastarørene. Det smaker godt for både liten og stor.

4 store gulrøtter, skrelt og delt i bitte små terninger
2 løk, gjerne en rød og en vanlig kepaløk i bittesmå terninger
400 g karbonadedeig
1 glass (eller 2 bokser) hakkede tomater (helst Mutti)
1 ss finhakket hvitløk
1 ss tørket oregano
1 ss tørket timian
1 ss tørket basilikum.
2 laurbærblader
2 ss tomatpuré
2 terninger grønnsaksbuljong
Nykvernet pepper og salt.
3 dl fløte
1 ts muskatnøtt
200 g ost etter eget ønske, f.eks. parmesan, jarlsberg, edamer, mozzarella og norvegia. Det smaker ekstra godt om ostene er litt lagret.

 

Start med å steke karbonadedeig og grønnsaker i olje. Rør ofte og la det kose seg til kjøttet får litt farge.
Tilsett så hakkede tomater, hvitløk, oregano, timian, basilikum, laurbær, tomatpuré, grønnsaksbuljong, fløte, muskatnøtt og nykvernet pepper og salt.
Om du smaker nå, vil du kjenne at det er ganske så surt, så kok det i to timer til det blir rundere i smaken) og tykt som grøt. Om du ikke har tid til å vente, må du jevne med maisenna og tilsette sukker.
Når du synes sausen smaker godt og den har blitt tykk og fin, setter du pastarørene rett opp og ned, tett i tett i en form og fordeler sausen over, så den renner ned i rørene. Når du har fylt rørene, legger du dem ned i formen, tett i tett. Hell ev. rester av sausen over og dryss godt med ost over.

 

 

Stekes i ovnen på 180 grader i 50 minutter. Om den begynner å bli for mørk på toppen, kan du legge over litt aluminiumsfolie. Serveres med f.eks. en god salat.

 

Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å gå inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis 😊

Du kan også følge bloggen på FB

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg