Che choui

Che choui er en perfekt avslutning på et vietnamesisk måltid. Det er en puddingaktig dessert og pandanbladene gir den en litt vaniljeaktig smak. Den smaker aller best om den er lunken. Både tapiokakuler og pandanblader (eller essens) fås i asiatiske butikker.

Puddingen

1/2 kg modne bananer

125 g sukker

1/4 ts salt

3 ss små tapiokakuler

4 pandanblader eller noen få dråper pandanessens

1/2 boks kokosnøttkrem

Bløt tapiokakulene i varmt vann i ca 20 minutter, sil av vannet.

Om du har pandanblader. Kokes de i bittelitt vann i ca. 20 minutter for å trekke ut pandansmaken. Tilsett resten av ingrediensene i kjelen, bortsett fra bananene og la det småkoke på medium varme i omtrent 15 minutter. La det avkjøles i romtemperatur. Skrell og del bananer i skiver og rør dem inn i blandingen når den har blitt lunken.

Topping

2 ss grovhakkede peanøtter

2 ss sesamfrø

1/2 ts salt

Ingrediensene til toppingen blandes i en tørr stekepanne og varmes opp på middels varme i ca. 5 min. Rør av og til.

Fordel puddingen i serveringsglass, dryss toppingen over og server mens det fortsatt er lunkent.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg