Crying tiger er en tradisjonell thailandsk oppskrift av marinert oksekjøtt servert på en salatseng og med et dryss med ristet rispulver.
Denne oppskriften er passe til 4 personer
Marinaden:
800 g ytrefilet, mørbrad eller et annet mørt kjøttstykke
3 ts honning
3 ss soyasaus
pepper
Bland soyasausen og honningen. Mariner biffen i 2 timer i sausen ved romtemperatur, eller over natten i kjøleskap.
Sausen:
2 fedd hvitløk, finhakket
3 ss fishsauce
3 ss tamarindpasta
Saften av 1 lime
2 ss palmesukker
3 ss vann
2 ss soyasaus
1 finhakket chili (helst prik chee fah)
2,5 cm revet, fersk ingefær
1 stilk sitrongress
5 thailandske basilikumblader, finhakket
1 liten potte koriander, finhakket
1 vårløk, finstrimlet
Bland alle ingrediensene til sausen og la den stå i minst 20 minutter i romtemperatur.
Ristet ris:
2,5 dl thairis
Hell risen i en tørr panne og la den stå på middels temperatur i 5 minutter. Rør hele tiden så den ikke brenner seg. Sett den til side og la den avkjøle seg. Kjør risen i en foodprosessor for å få et veldig fint pulver.
Stek kjøttet i noen minutter på hver side. La det hvile i noen minutter, før det skjæres i tynne skiver. Legges på en seng av isbergsalat, reven gulrot, paprika, rødløk og agurk. Hell over sausen og dryss over ristet ris.