Dessertkake med smashkuler

Denne dessertkaken er garantert en suksess som avslutning på middagen. Den kan gjerne lages en dag eller to før og smake akkurat like godt.

3 eggehviter

1 ss sukker

1/2 ts salt

120 g kokesjokolade

4 ss rom

100 g sukker

100 g smør

3 eggeplommer

2 dråper mandelekstrakt

50 g siktet mel

50 g siktet mandelmel

Smør og strø en liten kakeform med mel.

Pisk eggehviter, sukker og salt helt stivt. Sett til side. Smelt kokesjokolade og rom i vannbad.

Pisk sukker og smør til det blir lett og luftig. Bland inn eggeplommer, den smeltede sjokoladen, mandelekstrakt, mel og mandelmel. Vend forsiktig inn eggehvitene.

Stekes langt ned i ovnen på 175 grader.

Glasur:

100 g hvit kokesjokolade

5 ss smør

Smashkuler

Til glasuren smeltes hvit kokesjokolade i vannbad. Ta bollen med sjokoladen ut av vannbadet og rør inn smør. Settes kaldt, til det får passe konsistens til å bre utover kaken. Strø over smashkuler og sett kaldt til den skal spises.

 

Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å gå inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis 😊

Du kan også følge bloggen på FB

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg