Denne dessertkaken er garantert en suksess som avslutning på middagen. Den kan gjerne lages en dag eller to før og smake akkurat like godt.
3 eggehviter
1 ss sukker
1/2 ts salt
120 g kokesjokolade
4 ss rom
100 g sukker
100 g smør
3 eggeplommer
2 dråper mandelekstrakt
50 g siktet mel
50 g siktet mandelmel
Smør og strø en liten kakeform med mel.
Pisk eggehviter, sukker og salt helt stivt. Sett til side. Smelt kokesjokolade og rom i vannbad.
Pisk sukker og smør til det blir lett og luftig. Bland inn eggeplommer, den smeltede sjokoladen, mandelekstrakt, mel og mandelmel. Vend forsiktig inn eggehvitene.
Stekes langt ned i ovnen på 175 grader.
Glasur:
100 g hvit kokesjokolade
5 ss smør
Smashkuler
Til glasuren smeltes hvit kokesjokolade i vannbad. Ta bollen med sjokoladen ut av vannbadet og rør inn smør. Settes kaldt, til det får passe konsistens til å bre utover kaken. Strø over smashkuler og sett kaldt til den skal spises.
Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å gå inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis 😊
Du kan også følge bloggen på FB