Dillpannacotta med ørret, ørretrogn og reker

Denne lekre og velsmakende forretten kan med fordel gjøres nesten klar dagen i forveien og bare pyntes med laks, rogn, reker og dill rett før den skal serveres. Oppskriften er passe til 4 porsjoner.

 

2 ark gelatin

3 dl fløte

2 dl crème fraiche

2 ss revet pepperrot (fås på tube)

2 ss hakket dill

1 ss finhakket rødløk

Salt

100 g røykelaks (eller ørret)

100 g reker uten skall (helst ferske)

1 ss lakserogn

1 neve fersk dill

Legg gelatinen i kaldt vann i 10 minutter. Varm 1/2 dl av fløten i en kjele. Klem vannet ut av gelatinen og løs den opp i den varme fløten. Fjern fra platen så snart gelatinen har løst seg opp. Bland den varme fløteblandingen med resten av fløten, crème fraiche, pepperrot, dill og rødløk. Smak til med salt. Fordel blandingen i glass og sett kaldt i noen timer. Skjær laksen i små biter og topp glassene med den og rogn. Pynt med litt fersk dill.

 

 

Nå kan du få tilsendt nyheter fra bloggen, ved å melde deg på HER

4 kommentarer

    1. Jeg tok bittelitt ørretrogn i selve pannacotta’n, ga en morsom effekt da jeg snudde de ut av glassene og på tallerknen.
      Ble litt for stor porsjon, men godt.
      Kunne tatt mer salt; men siden ørretrogn er slat og røkelaks likeså, lot jeg være.

      Artig vri og bruk av ørretrogn!
      Hadde rugsprø og en sitronbåt til; kan anbefale å bruke ristet rugbrød – det får vi hos min mor. Rugbrød er definitift mest praktisk! 😉

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg