Dronning Maudfromasj er en skikkelig festdessert og passer godt på nyttårsaften. Den er enkel å lage og smaker godt. Dersom du vil hvelve fromasjen over på fat før servering, går det fint, men den ser også imponerende ut, dersom du bruker glassbolle/prosjonsformer, slik at sjokoladelagene blir synlige.
5 eggeplommer
5 dl fløte
5 ss sukker
3/4 dl portvin
5 plater gelatin
100 g kokesjokolade
Pisk eggedosis av eggeplommer. Pisk krem av fløte og sukker. Bland sammen krem, eggedosis og portvin.
Legg gelatinen i kaldt vann. Klem ut vannet og rør dem ut i bittelitt kokende vann. Bland gelatinen inn i fromasjen.
Riv kokesjokoladen. Legg halvstiv fromasj og reven sjokolade lagvis i bolle eller porsjonsformer, avslutt med reven sjokolade.
Settes kjølig i noen timer, så den stivner.
Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å gå inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis 😊
Du kan også følge bloggen på FB
Vill gärna bli medlem och få recept till min e-postadress eller till Facebook
Hei, Du kan få tilsendt nyheter fra bloggen ved å trykke her