Koklemos er en av middagene vi hadde ganske ofte i barndommen min. Mamma lagde ofte mye så vi hadde i flere dager. Den kan også fryses ned i porsjoner og tas opp igjen senere. Koklemos kan minne om lapskaus, men den kan varieres mer og om du ser det blir lite til dag to, kan du bare slenge oppi litt nye elementer.
800 g karbonadedeig av elg
4 løk, grovhakket
200 g bacon i terninger
1 l viltkraft eller vann og viltfond
3 laurbærblader
Poteter i terninger
Grønnsaker etter eget ønske, f.eks. gulrøtter, persillerot og sellerirot, alt skal være i terninger
1 boks erter
Bladpersille
Salt og pepper
Start med å brune karbonadedeig, bacon og løk. Hell i kraft eller vann og fond. Tilsett laurbærblader, poteter og grønnsaker og la det koke i 30 minutter. Tilsett erter og finhakket bladpersille og smak til med salt og pepper. Kok opp og server. Det er godt med flatbrød til.
Nå kan du få tilsendt nyheter fra bloggen, ved å melde deg på HER
Det skal jeg prøve ja
Jeg lager innimellom med stekt sopp og løk, men nå skal jeg prøve andre versjoner 