Ertesuppe er en deilig tradisjonsrett og kan brukes til både middag, lunsj og nattmat.
I barndommen min brukte vi ofte større biter av kjøttet, med kokte poteter til og suppen som saus, som en hovedrett. Det fungerer også fint.
Jeg lager alltid en stor porsjon og fryser ned halvparten til senere bruk.
2 pakker tørkede, gule erter
2 svineknoker (jeg bruker 1 røkt og 1 urøkt)
4 finhakkende løk
2 finhakkede sellerirøtter
Pepper
Fersk timian
2 laurbærblader
4 gulrøtter
2 finstrimlede purrer
Dag 1: Legg ertene i vann over natta.
Dag 2: Legg svineknoker i en kjele og dekk dem med vann. Kok opp og skum av. Hell vannet av ertene og legg dem i kjelen, sammen med knokene, løk og 2 sellerirøtter. Tilsett pepper, noen kvister timian og laurbærblader. La det småkoke i noen timer, minimum to. Ta opp knokene, skjær av kjøttet og skjær det i terninger. Legg både bena kjøttet tilbake i kjelen. Tilsett gulrøtter og purre. La alt koke i 20 minutter til, til grønnsakene er kokt. Ta ut beina og server med godt flatbrød.
Suppen blir enda bedre ved oppvarming.
Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis 😊
Du kan også følge bloggen på FB