Denne fiskesuppen er en favoritt hos oss og vi lager den ofte til lunsj. Den kan varieres etter egen smak, med både fisk, ev. skalldyr og forskjellige grønnsaker.
1 løk i terninger
2 fedd hvitløk
Litt smør
2 dl hvitvin
2 dl fiskekraft (ev. litt fiskefond og vann)
1/2 ltr melk
1/2 ltr fløte
Litt nykvernet pepper og salt
2 gulrøtter i skiver (gjerne både oransje og gul)
1/2 finhakket fennikel
1 pk cherrytomater
200 g laks eller annen fisk i terninger
Finhakkede urter, jeg har brukt persille og det grønne fra fennikelen
Løk og hvitløk blankes i litt smør. Tilsett hvitvin og la det koke litt inn, før du tilsetter fiskekraft, melk, fløte og litt nykvernet pepper.
Tilsett i gulrot i og fennikel og la det koke i ca 10 minutter. Tilsett cherrytomater, delt i to og laks eller annen fisk i terninger. La suppen trekke i noen få minutter, til fisken er klar. Tilsett finhakkede urter. Smak til om det trenger salt og mer pepper. Om suppen trenger mer syre enn fra hvitvinen, kan du tilsette litt sitron eller lime.
Det er mulig å erstatte hvitvinen med eplejuice.
Jeg serverer med hjemmelagde baguetter, som du finner oppskrift på her.
Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis 😊
.