Denne oppskriften gir to flotte, luftige flettestenger. Som alltid, er det smart å la gjærdeig heve lenge, så ikke la deg begrense av tiden jeg har foreslått.
5 dl helmelk
100 g smeltet smør
50 g gjær
1 1/2 dl sukker
2 ts kardemomme
800 g hvetemel
1 ts bakepulver
Smør, sukker, mandelskiver, rosiner og kanel til å legge på, under utbakingen (se bilder)
Elt sammen melk, smør, gjær, sukker, kardemomme, hvetemel og bakepulver. La det stå og heve i 2 timer, før du deler deigen i to og kjevler hver del ut i et rektangel på 20 x 60 cm. Smør på mykt smør. Drøss over sukker, mandelskiver, rosiner og kanel. Rull sammen hver deig til en pølse, klipp på skrått ned i pølsene og brett ørene du får til annenhver side.
La stengene etterheve i 2 timer til, før du steker dem i ovnen 200 grader til de er gylne og fine (15-20 minutter).
Jeg pensler dem med en blanding av sammenpisket egg og melk rett etter jeg har tatt dem ut av ovnen.
Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å gå inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis 😊
Du kan også følge bloggen på FB