Gajar halwa er en tradisjonell indisk dessert, som smaker godt både varm og kald.
Denne oppskriften er passe til 4 personer.
4 store gulrøtter
3 ss usaltet smør
1/2 dl sukker
1 dl melk
5 hele kardemommefrø
10 mandler
Skrell og riv gulrøttene. Legg mandlene i varmt vann i en time, før de skrelles og finhakkes.
Smelt smøret i en kjele med tykk bunn, og tilsett kardemommen. Stek i 1 minutt på middels varme. Tilsett gulrøttene, og stek videre i 5 minutter. Tilsett sukker og stek i 5 minutter til. Rør rundt innimellom. Tilsett melk og mandler til slutt og la det hele koke på middels varme til det ikke er mer væske igjen, ca.15 minutter på middels varme.
Serveres varm, gjerne med iskrem (kulfi) eller helt kald.
Du finner oppskrift på kulfi her:
https://aperitivomat.blogg.no/1495781929_kulfi__iskrem_fra_india.html