Lammekoteletter smaker deilig, ikke bare i lammesesongen, men resten av året også. Vi tar dem ofte på grillen, men de kan gjerne stekes i panne også. Vi har kjøpt en grillpanne, som gir lekkert grillet utseende uten grill. Jeg synes det er litt vanskelig å beregne mengden koteletter, men 300 g per person pleier å være ganske ok.
Gremolataen blir bare bedre av å få stå og trekke litt, så jeg starter gjerne med den:
1 potte finhakket dill
1 potte finhakket persille
2 fedd finhakket hvitløk
1 glass kapers
2 finstrimlede vårløk
2 dl. mangoeddik
1 dl sitronolje
1 dl olivenolje.
Alt røres godt sammen og står og hviler i romtemperatur mens du forbereder resten av maten.
Ovnspotetene finner du oppskrift på HER.
Kotelettene gnis inn med litt olivenolje og gis et dryss med salt og pepper, før de enten grilles eller stekes i 3-4 minutter på hver side.