Grilla lammekoteletter med gremolata og småsinte ovnspoteter

Lammekoteletter smaker deilig, ikke bare i lammesesongen, men resten av året også. Vi tar dem ofte på grillen, men de kan gjerne stekes i panne også. Vi har kjøpt en grillpanne, som gir lekkert grillet utseende uten grill. Jeg synes det er litt vanskelig å beregne mengden koteletter, men 300 g per person pleier å være ganske ok.

Gremolataen blir bare bedre av å få stå og trekke litt, så jeg starter gjerne med den:

1 potte finhakket dill

1 potte finhakket persille

2 fedd finhakket hvitløk

1 glass kapers

2 finstrimlede vårløk

2 dl. mangoeddik

1 dl sitronolje

1 dl olivenolje.

Alt røres godt sammen og står og hviler i romtemperatur mens du forbereder resten av maten.

 

Ovnspotetene finner du oppskrift på her:

https://aperitivomat.blogg.no/1516266816_smsinte_ovnspoteter.html

 

Kotelettene gnis inn med litt olivenolje og gis et dryss med salt og pepper, før de enten grilles eller stekes i 3-4 minutter på hver side.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg