Elg er en stor favoritt her i huset og ofte serveres den med viltsaus og rosenkål. Siden jeg ofte kjøper 1/2 elgkalv i forbindelse med jakta, synes jeg det er godt å variere tilbehøret litt, så her er en litt annen variant.
Kjøttet:
Krydre kjøttet med salt og pepper. Brun det på høy temperatur i litt smør i stekepanna, eller ta det en rask tur på grillen, så det får en fin stekeskorpe.
Stek ferdig i ovn på 180 grader i ca. 10 minutter. Indrefileten er medium stekt når kjøttsaften begynner å piple ut. La kjøttet hvile i 5 minutter.
Sausen:
2 finhakkede løk
2 ss smør
2 laurbærblader
3 dl hvitvin (ev. eplemost)
2 ss viltfond
150 g blåskimmelost
5 dl fløte
1 ss cognac
Løken blankes mør i smør. Tilsett hvitvin og laurbærblader og la det koke inn til grøtkonsistens. Tilsett fløte, fond, cognac og osten. Kok i noen minutter, til sausen får fin konsistens.
Serveres med kokte poteter og blomkål eller andre grønnsaker du har lyst på.