Helstekt elgkalvfilet med blåskimmelsaus

Elg er en stor favoritt her i huset og ofte serveres den med viltsaus og rosenkål. Siden jeg ofte kjøper 1/2 elgkalv i forbindelse med jakta, synes jeg det er godt å variere tilbehøret litt, så her er en litt annen variant.

 

Kjøttet:

Krydre kjøttet med salt og pepper. Brun det på høy temperatur i litt smør i stekepanna, eller ta det en rask tur på grillen, så det får en fin stekeskorpe.

Stek ferdig i ovn på 180 grader i ca. 10 minutter. Indrefileten er medium stekt når kjøttsaften begynner å piple ut. La kjøttet hvile i 5 minutter.

Sausen:

2 finhakkede løk

2 ss smør

2 laurbærblader

3 dl hvitvin (ev. eplemost)

2 ss viltfond

150 g blåskimmelost

5 dl fløte

1 ss cognac

Løken blankes mør i smør. Tilsett hvitvin og laurbærblader og la det koke inn til grøtkonsistens. Tilsett fløte, fond, cognac og osten. Kok i noen minutter, til sausen får fin konsistens.

 

Serveres med kokte poteter og blomkål eller andre grønnsaker du har lyst på.

 

Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å gå inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis 😊

Du kan også følge bloggen på FB

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg