Hjemmelaget kjøttpudding er enklere å lage enn de fleste tror, kan varieres etter humør og årstid og den smaker mye bedre enn ferdigkjøpt.
600 g karbonadedeig
2 ts salt
2 sammenpiskede egg
3 dl melk
1 finhakket paprika
1 ts muskat
1 ts pepper
1 finhakket løk
1,5 ss potetmel
1 pakke tørrsaltet bacon i skiver
Karbonadedeig og salt røres seigt. Tilsett egg, melk, paprika, muskat, pepper, løk og potetmel. Røres godt sammen og helles i brødform. Legg på bacon i skiver og stek puddingen i vannbad på 180 grader i 1 time.
Serveres med brun saus og poteter i ønsket form, her hadde jeg kokte poteter etter gårsdagens middag, som jeg har skjært i skiver, krydret og stekt i smør i langpanna på 200 grader. Grønnsakene kan også varieres. Kraften som skilles ut fra puddingen under steking, bruker jeg alltid i den brune sausen.