Jeg synes det er morsomt å lage pasta selv. Vi gikk til innkjøp av en pastamaskin for noen år siden, men om du ikke har det, kan du bruke kjelve og en pizzakutter. Du får ikke spagetti da, men du kan lage mange andre pastavarianter.
Denne oppskriften er passe til 4 personer.
250 g hvetemel helst durumhvete eller fint pastamel
1⁄2 ts salt
2 egg
2 eggeplommer
Sikt melet i en liten haug på bordet og lag en grop midt i. Hell egg, eggeplommer og salt i gropa. Bland ingrediensene sammen med med fingertuppene. Bland forsiktig inn litt og litt mel til alt er blandet.
Når nesten all fuktigheten er absorbert i melet samles alt til en deig, som knas i minst 5 minutter. Deigen er litt hard i starten, men etter hvert som du knar vil du kjenne at den blir smidigere og lettere å jobbe med.
Pastadeigen er ferdig når den er myk, elastisk og varm. Hvis den virker klissete tilsettes litt mer mel. Den kan gjerne stå i kjøleskap i noen timer før den skal brukes, men da må den få hvile i romtemperatur i 30 min. før bruk.
Pakk pastadeigen inn i plastfolie og la den hvile i minimum 30 min. før den kjevles ut eller kjøres den gjennom pastamaskinen.
Nå er pastaen klar til koking, men du får aller best resultat om du lar den får tørke i noen minutter først.
Koketiden er avhengig av hva du har laget, men maks 5 minutter for taqgliatelle. Jeg anbefaler at du smaker underveis.
Om du skal bruke pastaplatene i lasagne, kokes den ikke først.
Du finner deilige oppskrifter med pasta her:
https://aperitivomat.blogg.no/category/italiensk