Hvordan friske opp en trøtt fiskepudding

Fiskepudding er noe av det trøtteste jeg vet, men jeg har funnet ut at den blir så spennende du gjør den til selv. Her har jeg servert den med ovnsbakte småpoteter, agurksalat og en nydelig saus med pastis.

Potetene:

Risle litt olivenolje i en langpanne, del potenene i to, legg dem i langpanna, ta på salt og pepper, risle over litt mer olje og sett dem i ovnen på full guffe. Når de begynner å få litt farge, skrus temperaturen ned til 200 grader og la dem steke til de er sprø utenpå og myke inni.

Fiskepuddingen og sausen:

2 finhakkede løk

3 gulrøtter i terninger

1 fedd finhakket hvitløk

1/2 fennikel i terninger

100 g smør

2 fiskebuljongterninger

1 dl hvitvin, ev. eplejuice

1 dl Pastis (eller et annet anisbrennevin) eller ev. 1 ts lakrisekstrakt

1/3 ltr fløte

1 boks creme fraiche

1 fiskepudding i terninger

1 neve finhakket kjørvel

Fres løk, gulrøtter, hvitløk og fennikel i smør, til løken er mør. Tilsett fiskebuljongterninger og hvitvin. Kok til fuktigheten nesten er borte.
Tilsett Pastis, fløte og creme fraiche. Legg i fiskepuddingen. Kok langsomt opp, så fiskepuddingen blir varm og tilsett kjørvel.

Serveres med f.eks. agurksalat, som du finner oppskrift på her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg