Italiensk lam med parmaskinke og poteter

Denne oppskriften gir et velsmakende, saftig lammelår. Det tilberedes med hvitløk, rosmarin, persille og parmaskinke. Potetene er skjært i tynne skiver og stekes sammen med lammet og får en nydelig smak av urtene og lammekraften. Om du ikke kan beine ut lammelåret selv, er de behjelpelige i kjøttdisken, om du går til en Menybutikk eller en slakter.

Oppskriften er passe til 6 personer.

Utbenet lammelår, beregn 250-300 g per person

6 skiver parmaskinke

4 hvitløksfedd

1 sitron, revet skall og saften

2 kvister rosmarin

1 liten potte persille

50 g smør, romtemperert

2 kg poteter i tynne skiver

5 dl lammekraft (ev. 5 dl vann + fond)

Salt og pepper

Lag dype snitt over hele lammelåret med en liten, spiss kniv. Kjør skinke, hvitløk, sitronskall, persille og halve rosmarinen i en foodprosessor. Dytt blandingen inn i snittene, etterfulgt av resten av rosmarinen, gni lammet inn med smøret og dryss på salt og pepper. Sett lammet kaldt til det skal i ovnen.

Krydre potetene med salt og pepper og bland godt. Risle langpanna med litt olje, legg i potetene og hell over kraft.  Sett potetene i ovnen på 250 grader og la dem stå i 30 minutter.

Legg lammet på toppen av potetene, sett inn steketermometer og stek i 15 minutter på 230 grader, senk deretter varmen til 150 grader og stek til termometeret viser 58 grader. Hvil i 15 minutter før du skjærer opp lammet i tynne skiver.

Server med gremolata, som du finner oppskrift på her og valgfrie grønnsaker. Jeg har brukt bønner.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg