Jeg har ikke vokst opp med kålruletter, men mannen i huset har det som en av sine barndomsfavoritter. Du kan velge om du vil servere den med brun, hvit eller tomatsaus, men vi har valgt en gammeldags, brun saus.
1 hodekål, savoykål eller kinakål (12 store blader)
Kjøttfarse:
250 g karbonadedeig
250 medisterfarse
1 1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts allehånde
1/2 ts muskat
1/2 ts ingefær
2 1/2 ss potetmel
2 dl melk
Elt alle ingrediensene til farsen godt sammen i en kjøkkenmaskin.
Kok opp lettsaltet vann og legg kålbladene i det kokende vannet i 2-3 min. Legg dem over i kaldt vann og deretter på et klede så vannet renner av. Skjær av den tykke nederste midtstilken, for å gjøre det lettere å pakke inn kjøttfarsen.
Legg ca. 2 ss kjøttfarse på hvert kålblad. Brett kålen rundt fyllet og knyt hyssing rundt så de holder seg sammen under trekkingen.
La rulettene trekke i kokende vann, tilsatt litt oksefond i 15-20 minutter.
Ta opp kålrulettene, og la dem renne godt av seg.
Server med brun saus, kokte poteter og gulrøtter. Du finner oppskrift på skikkelig gammeldags, brun saus her
Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å gå inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis 😊
Du kan også følge bloggen på FB
Kålruletter er godt. Lenge siden vi har hatt det til middag.