Kje smaker helt nydelig og jeg synes det er trist at det ikke er mer tilgjengelig, men jeg anbefaler å spørre etter det på nærmeste Menybutikk. Jeg kjøper mitt ferdigmarinerte kje på Meny ved Lillesand. Det ligger i en deilig urte- og hvitløksmarinade fra slakter Eide. Om du ikke får tak i kje, kan du bruke lammelår også.
Denne gangen vil jeg tilberede kjeet på en rotgrønnsaksseng. Nå om dagen får du ferdige pakker i grønnsaksdisken med div. rotgrønnsaker, så det er bare å fiske med seg en sånn. Denne oppskriften er passe til 4 personer.
2-4 kjelår (avhengig av størrelse)
1 pk sopp i skiver (aroma, sjampinjong) eller helst kantareller, om du får tak i
2 løk
1/2 sellerirot
2 persillerøtter
1 hvitbete
1 polkabete
1 rødbete i terninger
4 ss lammefond
2 dl vann
3 ts pepper
2 ts tørket timian
4 fedd finhakket hvitløk
Smør en stor langpanne, legg i skivet sopp og løk i strimler. Skrell og del sellerirot, persillerøtter, hvitbete, polkabete og rødbete i terninger og fordel det utover langpanna. Bland lammefond med vann, pepper, tørket timian og finhakket hvitløk og fordel utover blandingen. Legg på kjelårene, krydre dem med salt og pepper (om de ikke allerede er marinert) og stek i ovnen på 180 grader i 3 timer. De første 2 timene med folie over.
Pynt med litt frisk timian og server med potetpurè, som du finner en perfekt oppskrift på her.