Hjemmelagde rundstykker er veldig godt. Jeg baker alltid dobbel porsjon for å ha noen i fryseren til senere. Denne oppskriften gir lekre, luftige rundstykker.
125 g smør
6 dl melk
1 pk gjær
1 egg
1 kg hvetemel
1 ss sukker
1/2 ts bakepulver
1 ts salt
Smelt smør og hell i melk, løs opp gjær i blandingen og tilsett sammenpisket egg.
Bland mel, sukker, bakepulver, salt og tilsett melkeblandingen. Elt godt og la deigen hvile, tildekket, på et lunt sted til den i hvert fall har doblet seg. Del deigen i 16 like deler og bak ut i valgfri fasong. Legg dem på bakepapirdekt stekeplate og la dem heve til ønsket størrelse i minimum 30 minutter. Stekes på 225 grader i 10-12 minutter. Pensle deretter med en blanding av sammenpisket egg og melk. Dryss over sesamfrø før eggeblandingen tørker. Avkjøl på rist.
Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å gå inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis 😊
Du kan også følge bloggen på FB