Kjempegode og luftige rundstykker

Hjemmelagde rundstykker er veldig godt. Jeg baker alltid dobbel porsjon for å ha noen i fryseren til senere. Denne oppskriften gir lekre, luftige rundstykker.

125 g smør

6 dl melk

1 pk gjær

1 egg

1 kg hvetemel

1 ss sukker

1/2 ts bakepulver

1 ts salt

Smelt smør og hell i melk, løs opp gjær i blandingen og tilsett sammenpisket egg.

Bland mel, sukker, bakepulver, salt og tilsett melkeblandingen. Elt godt og la deigen hvile, tildekket, på et lunt sted til den i hvert fall har doblet seg. Del deigen i 16 like deler og bak ut i valgfri fasong. Legg dem på bakepapirdekt stekeplate og la dem heve til ønsket størrelse i minimum 30 minutter. Stekes på 225 grader i 10-12 minutter. Pensle deretter med en blanding av sammenpisket egg og melk. Dryss over sesamfrø før eggeblandingen tørker. Avkjøl på rist.

 

Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å gå inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis 😊

Du kan også følge bloggen på FB

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg