Denne gamle oppskriften fikk jeg av svigermoren min. Den har rene, norske smaker og er ekstra god med nykål.
Smør en stor form evt. langpanna. Legg potetskiver og løk i lag. Legg på kål, delt i små biter og ta på salt og pepper. Legg på gulrøtter i tynne skiver. Spe 1 kg karbonadedeig til kjøttkaker:
1 kg karbonadedeig
3 ts salt
1 ts pepper
1 ts allehånde
1 ts muskat
1 ts ingefær
5 ss potetmel
4 dl melk
Elt alle ingrediensene godt sammen i en kjøkkenmaskin.
Form dem til karbonader og legg dem på toppen. Legg en smørklatt på hver kake og litt i mellom.
Stekes på 200 grader i ca 1,5 time på nederste rille. Sjekk om poteter og gulrøtter er ferdige. Legg eventuelt over folie så det ikke blir brent.
Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å gå inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis
Du kan også følge bloggen på FB