Oppskriften på kjøttkaker på topp fikk jeg av svigermoren min og hun fant den i et ukeblad på 70-tallet. Den har rene, norske smaker og er ekstra god med nykål. Den er også veldig kjekk å servere, siden alt stekes sammen i én form.
Vi gledet oss alltid til å bli servert kjøttkaker på topp hos svigermor og jeg har aldri smakt det noe annet sted, før jeg begynte å lage det selv.
Poteter i skiver
Løk i strimler
Kål i små biter
Gulrøtter i tynne skiver
Smør
Salt og pepper
Smør en stor form ev. langpanna. Legg først potetskiver og løk i lag. Legg deretter på kål, salt og pepper. Legg til sist på gulrøttene og sett til side, mens du lager kjøttkakene. Jeg dekker til formen med aluminiumsfolie og setter den på 200 grader i ovnen så lenge, så grønnsakene får litt lunk.
Kjøttkakene:
1 kg karbonadedeig
3 ts salt
1 ts pepper
1 ts allehånde
1 ts muskat
1 ts ingefær
5 ss potetmel
4 dl melk
Elt alle ingrediensene godt sammen i en kjøkkenmaskin. Form dem til flate kjøttkaker og legg dem på toppen av grønnsakene. Legg en smørklatt på hver kjøttkake og litt i mellom.
Stekes på 200 grader i ca 1,5 time på nederste rille. Sjekk om poteter og gulrøtter er ferdige. Legg eventuelt over folie så det ikke blir brent.
Du finner flere oppskrifter på norsk tradisjonsmat her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Det er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.
Hej!
Denise här från bgafotobutikk.no/
Jag skulle gärna komma i kontakt med dig angående en samarbetsförfrågan!
Maila mig gärna på [email protected]
Hoppas vi hörs <3